Голямата звезда на Ювентус Пол Погба в крайна сметка може да заиграе в родната си Франция от следващия сезон. Според медиите в страната, той е получил повече от изкусително предложение от местния гранд Пари Сен Жермен. 

Вестниците твърдят, че на полузащитника е предложен на практика празен чек, в който да напише желаната от него заплата, за да отиде на "Парк де Пренс" от лятото. Очаква се там Погба да впише сумата от 10 млн. евро на година. 

За ПСЖ не е проблем да плаща такава сума като възнаграждение на футболиста, както и да покрие финансовите изисквания на "старата госпожа" за подписа на най-прогресиращия и скъп футболист на тима. Очаква се "бианконерите" да искат около 100 млн. евро за французина. 

Проблемът се крие в правилника на УЕФА. Европейската футболна централа наказа ПСЖ с огромна глоба за неспазване на правилата на финансовия феърплей - 60 млн. евро. И така въпреки че имат парите на богатия си катарски собственик, парижани не могат да ги харчат безразборно. 

Ако все пак измислят някаква схема за финансиране на сделката, французите са основният фаворит за подписа на футболиста и на практика няма какво друго да ги спре да подпишат с него.