Кандидатът за нов президентски мандат начело на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отрече, че тимът има интерес към голямата звезда на Ювентус Пол Погба. Цяла пролет циркулираха информации, че французинът е в плановете на каталунците за лятната селекция. 

В Италия дори написаха, че шефовете на "блаугранас" са отправили оферта от 80 млн. евро, която е била отхвърлена от ръководството на "старата госпожа". Цената на халфа е фиксирана на 100 млн. евро. 

Но според Бартомеу, Погба не е сред целите на треньорския щаб. Или поне не и за този сезон. А и без това Барса не може да картотекира нови попълнения до 1 януари 2016 г. и ако има офанзива за французина, тя ще е догодина по това време. 

"Няма да купим Погба тази година. Няма да го купуваме и през предстоящия сезон. Не планираме нищо с него в състава си за кампанията 2015/2016, така че по-категорично не мога да ви обявя плановете ни", сподели Бартомеу. 

Каталунците вече си осигуриха подписа на турския халф Арда Туран и явно евентуалните им усилия по привличането на Погба ще се отложат поне с 12 месеца. Друг е въпросът дали някой друг отбор няма да го измъкне под носа им по-рано.