Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри категорично отхвърли интрепретациите на победата с 1:0 над Милан насред „Сан Сиро“ като негово лично отмъщение заради начина, по който се раздели с „росонерите“ през миналия сезон.

Тогава тактикът от Ливорно беше уволнен след серия от слаби резултати и прекара повече от 6 месеца без работа, преди да поеме неизменните шампиони на Италия през последните 3 години.

„Според мен стана добър мач. Милан се бранеше, ние създадохме няколко шанса за гол и поехме известен риск да бъдем контраатакувани, но като цяло контролирахме доста добре събитията“, отчете Алегри.

„Почти нямаше опасности пред вратата ни и това трябва да се отбележи.“

„След три и половина години на споделени емоции с Милан, на напрегнати моменти и победи, нямаше как този мач да мине за обикновен. Като казвам това обаче, не може да става и дума за отмъщение. Сега съм треньор на Ювентус. Докато бях в Милан, загубихме скудетото, докато се борехме с Ювентус и макар да продадохме играчи като Златан Ибрахимович и Тиаго Силва, пак постигнахме някои важни резултати.“

„Милан беше важна стъпка в моята кариера и съм все още силно обвързан с този клуб. Сега обаче съм фокусиран единствено върху печеленето на трофеи с Ювентус.“

Малко изненадващо наставникът на „бианконерите“ отправи критики и единствено към Пол Погба, който взе дейно участие за решителния гол на Карлос Тевес. „Ядосах се на Погба, защото той има невероятен потенциал, а една немалка част от него остана неразкрита. Той е само на 21 години и има време, но е способен на много повече“, допълни наставникът.