Шампионът на Серия А Ювентус направи няколко знакови трансферна през летния трансферен прозорец, но старши треньорът на "старата госпожа" Масимилиано Алегри сподели, че новите футболисти ще трябва да работят здраво, за да могат да изплатят своите инвестиции. 

През тази седмица Юве представи най-новото си попълнение - Гонсало Игуаин. Аржентинецът ще играе на "Ювентус Стейдиъм" срещу 90 милиона евро, след като напусна Наполи. Преди това с "бианконерите" договори подписаха Миралем Пянич, Мехди Бенатиа, Марко Пяца и Дани Алвеш. 

Очаква се също така в най-скоро време Пол Погба да подпише договор с Манчестър Юнайтед, и така да стане най-скъпият футболист в историята на футбола.

Треньорът на Ювентус Алегри предупреди състава си, въпреки подсилването, че това не им гарантира шеста поредна титла в италианската първа дивизия. 

"Игуаин е чудесно ново попълнение, както и всички други, които взехме досега през лятото. Клубът се наслаждава на силен трансферен прозорец, комплектовайки сериозен отбор. Въпреки това не може да разчитаме само на имената на новите ни попълнения и тези от миналата година. Трябва да работим целеустремено, а също така да се опитаме да се представим на всички фронтове впечатляващо. Това е целта ни", сподели Алегри на пресконференция.