Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри се присъедини към мнението на клубните шефове и подчерта, че Артуро Видал е фундаментален играч за италианския шампион, който не смята да се разделя с един от лидерите си.

В момента тактикът от Ливорно се подготвя за втория си мач начело на „бианконерите”, като ще се опита да изтрие лошите впечатления от загубата с 2:3 от аматьорския Лученто. Поради тази причина бившият наставник на Милан и Каляри се надява на по-добра игра срещу новака в Серия А Чезена.

„Загубата от Лученто гръмна по вестниците, но утре ни чака съвсем различен мач”, каза Алегри. „Нашите тренировки стартираха в понеделник сутринта и още не сме достигнали оптималното си ниво на фитнес. Всички играчи ще пътуват за мача срещу Чезена, дори и националите. Разполагам с група играчи, която веднага разбра как да използваме по най-добрия начин оставащото ни време.”

„Разговарях с Артуро Видал, за да разбера в каква форма е. Той е мотивиран, така че аз като треньор и клубът сме много доволни, че той ще остане в Торино. Видал претърпя операция само 32 дни преди Световното пъревнство, така че ще тренира по специален режим в следващите няколко дни. Видал е фундаментален за Ювентус, при това не само от чисто футболна гледна точка. Той иска да остане”, допълни Алегри.