Бившият треньор на Масимилиано Алегри – Джовани Галеано смята, че настоящият наставник на Ювентус няма да се двоуми дълго, ако получи предложение да поеме Челси.

Алегри спечели по една титла на Серия А с Ювентус и Милан, а през настоящата година се е прицелил в трета такава, като отборът му се намира в серия от 14 поредни победи в първенството.

В Италия: Челси се договори с Алегри

В последните дни интензивно се заговори за интерес на Челси към родения в Ливорно тактик. Както е известно, в момента Гуус Хидинк води „сините“, но това ще е само до края на сезона, след което ще се търси дългосрочно решение за мениджърския пост. Алегри е един от доста примамливите варианти, още повече, че неговият договор с Юве изтича през лятото на 2017 година.

Челси се двоуми - Алегри или Конте?

Галеоне, който е бил треньор на Алегри по време на кариерата му като футболист, вярва, че последният на драго сърце би отишъл да работи в Англия. „Мисля, че Макс ще отиде в Челси и ще се справи много добре“, коментира 75-годишният Галеоне.

„Алегри прави невероятни неща, макар и клубът да не купи пожеланите от него футболисти – не дойдоха нито Марио Гьотце, нито Иско. Той ще напусне Италия и виждам как ще отиде в Англия, защото предложените му от Роман Абрамович условия са фантастични. Той е един от петимата най-добри треньори в света, длъжен е да напусне Ювентус. Няма да има смисъл да остава в Италия“, допълни Галеоне.