Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон съвсем нормално бе обзет от радост след победата над Сампдория с 1:0, която узакони 31-ата шампионска титла на клуба. Според италианския национал тя е доказателство, че „бианконерите“ не са допуснали отпускане след спечелването на скудетото три пъти поред.

„Колкото повече остаряваш, толкова повече задоволство получаваш от титлите. В крайна сметка всяка от тях може да ти бъде последна!“, възкликна Буфон.

„Беше ни разрешено да празнуваме за 10 минути. Мисълта, че ни чака мач срещу Реал Мадрид вече от доста време владее съзнанието ни, но радостта от скудетото е неизбежна.“

„Трябва да останем с трезва преценка и да се съсредоточим върху полуфинала в Шампионската лига, за да не съжаляваме после. По някакъв начин другите отбори в Серия А този път ни помогнаха, тъй като през миналия сезон в края беше доста по-напрегнато. Сега в края ние изтървахме точки, което беше неизбежно в кампания с толкова много мачове и отговорности. Това скудето е специално за мен, защото показа духа и самопожертвователността на групата, гладът, амбицията, които правят така, че този тим да няма равен. Когато смениха треньора през лятото, всички се чудехме какъв ефект ще има това, но заедно се справихме. Когато вярваш или знаеш, че си най-добрият отбор, важното е да победиш апатията и отпускането“, допълни Буфон.