Колумбийският национал Хуан Куадрадо ще е почти сигурно ново попълнение на италианския шампион Ювентус. Играчът е собственост на Челси, но изкара миналия сезон под наем при "бианконерите". И те сега отново го поискаха и изглежда ще го получат. 

Според изданията на Апенините, двете ръководства вече са постигнали принципна договорка за подписа му. Всички изисквания и на двете страни са изпълнени, така че няма практически пречки за пропадане на сделката и се очаква тя да стане факт в близките часове или дни. 

Първоначално Юве искаше Куадрадо само под наем до края на сезона, без да има включена опция за откупуването му за постоянно. Челси не просто не искаше такова развитие, а дори претендираше опцията за купуването да е задължителна. 

В крайна сметка от "старата госпожа" са се навили на подобна сделка и в крайна сметка съвсем скоро трябва да има трансфер. Сумата по наема ще е 3.5 млн. евро, а после от началото на следващия сезон ще се плати доста по-висока, но още неназована сума за откупуването му.