Манчестър Юнайтед ще счупи рекорда си за най-скъп играч, ако бъде приета офертата за Артуро Видал от страна на Ювентус. Според вестник "Гадзета дело спорт", "червените дяволи" са пратили официално предложение за чилиеца, което на стойност 47.5 млн. паунда. 

Ако "старата госпожа" се навие на тези параметри за звездата си, това ще е с над 10 млн. паунда повече от досегашния рекорд на англичаните. През януари те платиха 37.1 млн. паунда на Челси за Хуан Мата. 

Трети в тази класация е българинът Димитър Бербатов, за когото бяха платени 30.75 млн. паунда на Тотнъм през септември 2008 г. Развитие по сделката се очаква в близките дни, тъй като чилиецът вече се завърна от почивката си. 

Той беше в удължена ваканция до днес заради Световното първенство. Халфът вече е в Торино , а самият той беше казал, че ще реши бъдещето си едва след края на почивните си дни в края на този месец. 

Вицепрезидентът на "червените дяволи" Ед Уудуърд се надява на бързо развитие по тази сделка, за да може да насочи усилията си към привличането на Анхел ди Мария от Реал Мадрид, което се очертава доста сложно.