Отборът на Ювентус продължава с победния си марш към поредната титла в Италия. „Бианконерите“ записаха пореден успех в Серия А, този път срещу втория във временното класиране Лацио. „Римските орли“ имаха великолепната възможност да намалят преднината на Юве на девет точки, но вместо разликата набъбна на непосилните 15 между първия и втория.

До този момент Лацио имаше цели осем поредни победи и търсеше своята рекордна девета, но тимът на Юве се оказа твърде голяма хапка за гостите.

И двата гола в срещата дойдоха през първото полувреме на сблъсъка в Торино. Резлутатът бе открит в 17-ата минута, когато след дълъг пас в половината на Лацио, Артуро Видал успя да надскочи бранител на гостите и с глава да изведе Карлос Тевес, който пое топката и след като напредна в наказателното поле, стреля технично в мрежата за 1:0.

Десет минути по-късно Ювентус вкара и втория си гол в мача, а той бе дело на Леонардо Бонучи. Защитникът се разписа след брилянтен пробив, който започна от собствената си половина. След контраатака за домакините, Бонучи пое топката около центъра на терена и след като пробяга почти половината терен, прати топката покрай вратаря за 2:0.

През второто полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол, а в 89-ата минута гостите останаха и с човек по-малко на терена, след като Каталди видя директен червен картон. 20-годишният футболисти извърши грубо нарушение срещу Карлос Тевес в центъра на терена и съвсем заслужено бе отстранен от игра.

Така Лацио няма победа в последните 21 мача срещу Ювентус, като римляните са записали едва шест равенства срещу „бианконерите“.