Спортният директор на Ювентус Джузепе Марота се изказа остро срещу новите правила в Серия А, които налагат използването на минимален брой италиански футболисти.

От този сезон всички тимове в калчото са задължени да предоставят лист от 25 картотекирани играчи, в който трябва да попадат и четирима юноши от собствената академия, както и четирима играчи, които са играли в Серия определен минимален брой години. Технически условието не задължава въпросните футболисти да бъдат италианци, но е наложено в опит да се подобри развитието на местни таланти, както и да се намали повсеместното привличане на чужденци.

„Това е правило, което работи срещу спектакъла“, коментира Марота. „Ние се опитваме да рестартираме нашия шампионат, но после се вкарват правила като това. Напълно безсмислено е.“

„Това правило в този конкретен исторически момент за италианския футбол е крайно негативно, защото ограничава спектакъла“, добави шефът.

Юве роптае, тъй като най-вероятно ще му се наложи да остави полузащитника Ернанес извън състава за Шампионската лига заради подобни регулации на УЕФА.