Ювентус постигна категорична победа при гостуването си на Лацио в мач от 12-ия кръг на Серия А. Футболистите на "старата госпожа" биха с 3:0 римляните и отново са едноличен лидер в класирането с актив от 31 точки.

Срещата започна динамично като и двата тима започната да атакуват и да търсят попадение. В 15-ата минута Тевес стреля опасно от 22 метра, но топката не намери целта. 

Две минути по-късно домакините отвърнаха с удар на Кандрева, който стреля извън наказателното поле, но топката мина покрай гредата.

В 25-ата минута опасна контраатака на Юве доведе до гол. Тевес пусна великолепен пас на Погба, а френският национал се разписа с удар от 20 метра, пронизвайки вратата на Маркети.

Четири минути по-късно Погба нацели и гредата. До почивката Кандрева потормози защитата и вратаря на Юве, но не сполучи.

През втората част Юве реализира още две попадения. В 55-ата минута Тевес се разписа с отличен удар. В 64-ата минута триходова комбинация между Пирло, Перейра и Погба позволи на Пол да излезе очи в очи с Маркети и да го преодолее за 3:0 в полза на момчетата на Алегри.

В 70-ата минута Ювентус остана с човек по-малко, след като Падоин фаулира Кандрева и получи втори жълт картон, оставяйки съотборниците си с човек по-малко.

До края на мача Буфон на няколко пъти не позволи на футболисти на Лацио да го преодолеят и така в крайна сметка Ювентус победи с 3:0.

След поражението Лацио заема 5-ата позиция с 19 точки.