Ганайският флангови футболист на Ювентус Квадво Асамоа ще се подложи на оперативно лечение за отстраняване на проблемите с коляното му. Новината беше съобщена от ръководството на "старата госпожа". 

Африканецът чувства болки в областта на кръстните връзки. Те се появиха още на мача с Емполи в Серия А през октомври и се засилиха по време на двубоя с Олимпиакос на 4 ноември в Шампионската лига. 

От тогава той не е играл, като лекарите на клуба му препоръчаха двуседмична почивка, за да се възстанови напълно. След края ѝ обаче ганаецът е дори по-зле и след последните прегледи се установи, че се налага хирургическа интервенция. 

Тази операция ще извади Асамоа от игра между шест и осем седмици. Това означава, че той вече приключи с футбола за 2014 г. и надеждите са да се появи на терена веднага след паузата около Коледа в Серия А. 

Африканецът ще бъде опериран утре в една от най-добрите ортопедични клиники в Барселона, а хирургът е световноизвестно светило в областта си, така че се очаква всичко около него и интервенцията да е наред.