Ювентус отново е лидер в италианското първенство. „Старата госпожа“ постигна 15-та поредна победа в Серия А и свали Наполи от върха в класирането. „Бианконерите“ спечелиха дербито от 25-ия кръг с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата отбеляза Симоне Дзадза.

Хуан Куадрадо направи добър пробив в 14-та минута, след което шутира, но Пепе Рейна спаси.

Шест минути по-късно Пол Погба стреля от фаул, но изпрати топката встрани от левия стълб на Наполи.

Наполи пропусна невероятна възможност да излезе напред в резултата в 36-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Ювентус Раул Албиол бе изпуснат от защитата на домакините и отблизо стреля, но Джанлуиджи Буфон направи невероятно спасяване, след което при добавката испанският защитник изпрати топката в аут.

Лоренцо Инсиние демонстрира чудесната си техника в 46-та минута и стреля, но Буфон бе на мястото си и спаси.

Леонардо Бонучи получи контузия и бе сменен принудително в 52-та минута от Ругани. Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри извърши втора принудителна смяна в 58-та минута, когато изкара от игра Алваро Мората, а на негово място пусна Симоне Дзадза. 

Пауло Дибала отправи атрактивен удар от въздуха в 63-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Наполи и излезе в аут.

Марек Хамшик пробва да изненада Буфон с далечен удар в 80-та минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Ювентус.

Победното попадение в срещата падна в 88-та минута, когато Симоне Дзадза с удар от 25 метра препарира Рейна и изпрати топката под напречната греда във вратата на Наполи.

Ювентус оглави класирането с 57 точки, докато Наполи е втори с 56.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS