Египтянинът Мохамед Салах се оказа лош кавалер спрямо „Старата госпожа“ и капарира участието на Фиорентина на финала за Купата на Италия. Успехът с 2:1 за тима от Флоренция на стадиона на Ювентус дойде с два гола на Салах и му дава сериозни шансове преди реванша.

Още в 11-ата минута Мохамед Салах се прояви по най-добрия начин. Той пробяга с топка в крака половината игрище и след това изпрати топката в мрежата на Ювентус за 0:1.

В 24-ата минута Йоренте изравни за „Старата госпожа“. Той скочи най-високо от всички при центриране на Пепе и ударът му с глава не остави шансове на вратаря Нето за 1:1.

През второто полувреме отново Фиорентина бе по-активният тим на терена. Първо вратарят на Юве в този двубой Сторари отрази удар от близка дистанция на Ричардс, после отново Салах опита да го преодолее, но без успех.

В 56-ата минуто обаче никой не успя да предотврати втория гол на египтянина за „виола“. Маркизио загуби една топка в средата на терена, Хоакин я сервира на Салах и той реализира – 1:2.

В 62-ата минута Нето успя да се изяви по най-добрия начин, спасявайки удар от близо на Карлос Тевес.

Девет минути преди края Касерес центрира прострелно, но Перейра за малко не успя да достигне топката, за да стигне до изравняване.

И петминутното продължение не донесоха промяна и Юве падна у дома от Фиорентина с 1:2.

Реваншът е на 7 април във Флоренция. А в другия първи полуфинал в сряда Лацио и Наполи завършиха 1:1 в Рим.