Серията от три поредни равенства за Ювентус приключи в Каляри, където лидерът в Серия А се наложи с 3:1.

"Старата госпожа" има четири точки аванс пред Рома, преди дербито на този 16-ти кръг, между римляните и Милан. Кръгът стартира днес, но ще завърши чак в неделя, с друго дерби - Интер-Лацио.

Каляри все още няма победа у дома този сезон, а записа и трета поредна загуба пред своите фенове.

Още в третата минута Карлос Тевес откри резултата, след като центриране отдясно бе свалено в наказателното поле, и на далечната греда, след като Киелини заблуди вратаря Краньо, и за аржентинеца остана да отбележи от два-три метра.

Само 15 минути трябваха на Юве да води вече с 2:0 в Каляри, след като след един рейд отляво, топката мина покрай Йоренте и Тевес, преди защитник на домакините да я изчисти право на крака на Артуро Видал, чийто техничен удар от дъгата пред пеналта се озова на точното място.

Индивидуалната брилянтност на Йоренте, и груба грешка в защитата на Каляри на практика решиха нещата в 50-та минута, и националът на Испания направи 3:0.

В 65-та минута Каляри върна едно попадение, след центриране отдясно, и  точен удар на Лука Росетини, подпомогнат и от отбраната на гостите.

Карлос Тевес и Алваро Мората имаха още възможности в двубоя, да направят успеха на Ювентус по-изразителен, но все пак победата дойде точно на време за "Старата госпожа".

Каляри игра нелош футбол, като логично Зденек Земан бе заложил предимно на контраатаки. Въпреки това класата на Юве и този път се оказа напълно достатъчна, за да запази върха, и да остави Каляри в дъното на таблицата, при изпадащите.