Отборът на Атлетико Мадрид постигна първа победа в Група А на тазгодишното издание на Шампионската лига, като се наложи с 1:0 над Ювентус. Единственият гол в срещата бе дело на Арда Туран в 75-ата минута.

В срещата не изобилстваха любопитните моменти, като домакините от Испания играха доста защитно в значителни епизоди. Играчите на „старата госпожа“ създадоха повече положения, но така и не успяха да отбележат.

Гостите от Ювентус бяха значително по-активният състав на терена през първата част. Възпитаниците на Масимилиано Алегри владееха повече топката, като направиха няколко опасни комбинации, но без резултат. Същевременно Атлетико бе доста по-пасивен в изявите си, а Раул Гарсия бе сред най-активните на терена, заедно с Марио Манджукич. Арда Туран също опита късмета си в няколко ситуации, но ударите му бяха твърде неточни през първата част.

За „бианконерите“ Карлос Тевес опита да застраши вратата на „дюшекчиите“, но неточно.

Липсата на попадения като че ли изнерви и двата състава, като в началото на вторите 45 минути главният рефер набързо вдигна няколко жълти картона. Раул Гарсия, Ансалди и Джорджо Киелини бяха декорирани в жълто, заради извършени нарушения.

С напредването на времето възпитаниците на Диего Симеоне вдигнаха оборотите, като изравниха играта, а голът не закъсня. В 75-ата минута Арда Туран зарадва феновете на „Висенте Калдерон“, като се възползва от пас на Хуанфран и откри резултата – 1:0.

До края мача последваха още няколко атаки, като закономерно Ювентус търсеше изравняваме, но цифрите на таблото останаха непроменени.

Същевременно в другия мач от тази група Малмьо победи с 2:0 Олимиакос. С две попадения на Маркос Росенберг. Той се разписа първо в 42-ата минута, а през втората част, само 8 минути преди края същият играч добави още едно попадение за чистия успех.

В класирането на Група А Ювентус е лидер с 3 точки. Атлетико има същия актив, но с по-лоши показатели. Малмьо е трети с 3 пункта, а Олимпиакос е последен с 3 точки.