Наполи и Ювентус запазиха дистанцията помежду си на върха с неособено бляскави победи в 24-ия кръг от Серия А. Наполи надви с 1:0 гостуващия Карпи. Юве пък спечели с 2:0 на терена на Фрозиноне, за който 90 минути игра нашият Александър Тонев.

Първото полувреме не бе от най-запомнящите се. Ювентус нормално имаше надмощие срещу далеч по-скромния си опонент,но не стигна до гол. Две бяха впечатляващите положения, но и в двете решителни намеси имаше вратарят на Фрозиноне Никола Леали, отразил ударите на Стураро в 34-ата и Мората в 45-ата минута.

Ювентус нанесе своя удар в 73-ата минута. Само минута преди това Пауло Дибала бе уцелил гредата на вратата на Фрозиноне, а това се оказа предзнаменование за падналия гол веднага след това. Алекс Сандро попадна в добра позиция за стрелба, но предпочете да подаде към Хуан Куадрадо, който с удар в средата на вратата направи 0:1.

Наполи - Карпи 2:0

източник: БГНЕС

По подобен неособено атрактивен начин стигна до победата и лидерът Наполи също срещу скромен съперник в лицето на Карпи. Дузпа, реализирана от Гонсало Игуаин в 69-ата минута, донесе минималната победа с 1:0 на неаполитанците. На всичкото отгоре гостите от Карпи играха с 10 души от 56-ата минута, когато Рафаеле Бианко бе изгонен с втори жълт и червен картон.

Иначе, очаквано Наполи имаше надмощие в двубоя, но пропуски направи най-вече Гонсало Игуаин, а и вратарят на гостите Лазаня имаше чудесни намеси.

Наполи е водач в таблицата с 56 точки, пред Ювентус с 54 и др.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS