Италианският шампион Ювентус се подсили с още един футболист. От "старата госпожа" официално обявиха трансфера на бившия капитан на Манчестър Юнайтед Патрис Евра. 

Французинът, който наскоро навърши 33 години, подписа договор до 30 юни 2016 г. Така той сложи край на престоя си на "Олд Трафорд", където игра през последните осем години и половина. 

"Бианконерите" платиха за ветерана скромните 1.2 млн. паунда. Сумата може да нарасне с още 300 хил. в зависимост от представянето на левия бек с черно-белия екип. 

"Ювентус и Манчестър Юнайтед постигнаха договореност за трансфер на Патрис Евра, за когото ще бъдат платени 1.2 млн. паунда. Ако нашият отбор се класира за Шампионската лига през сезон 2015/2016, на английския тим ще бъдат платени още 300 хил. паунда."

"Първоначалната част от сумата ще бъде изплатена на две равни вноски, в срокове, за които има разбирателство между двете ръководства", пише на сайта на Ювентус. 

Патрис Евра беше пред напускане като свободен агент преди Световното, но реши да преподпише с "червените дяволи" за още една година. Заради този негов ход, английският клуб взе поне някаква сума за раздялата с него.