Първенството на италианската Серия А едва е започнало и вече противопоставя два от най-големите грандове на Апенините. Милан и Ювентус се изправят един срещу друг в голямото дерби още в третия кръг на шампионата.

И "росонерите", и "бианконерите" започнаха силно новия сезон, като след първите два мача са с пълен актив. Със сигурност, перфектният старт на сезона поне за един от тях ще приключи на "Сан Сиро" от 21:45 часа тази вечер. 

Двамата треньори ще заложат на най-доброто, а мачът със сигурност ще е по-особен за тях. Масимилиано Алегри, който пое Юве през лятото след изненадващата оставка на Антонио Конте, има много победи на "Джузепе Меаца". 

Те обаче бяха, когато беше начело на "червено-черните". Именно с тях той взе последната титла на Италия, преди да дойде "Династията Конте", която сега ще трябва да продължи с торинския гранд. 

Смесени чувства ще има и за колегата му от отсрещната страна Филипо Индзаги. Легендарният бивш голмайстор направи първите си големи стъпки в кариерата при "старата госпожа", но стана легенда в Милан. И сега със сигурност ще иска да запише първи треньорски успех над Юве и да се издигне още повече в очите на феновете. 

Миланистите имат да си връщат и за загубата като домакини миналия сезон от този съперник. Те паднаха с 0:2, а представянето им беше доста бледо. То всъщност беше такова през целия сезон, а сега под ръководството на Пипо отново показват зъби и ще искат да демонстрират това и срещу един от големите си съперници. 

Освен това, "росонерите" имат шест поредни победи на "Сан Сиро" и се надяват серията им да продължи. Това обаче няма да е никак лесно, защото "бианконерите" нямат допуснат гол в осем от последните си девет гостувания в Серия А, а и защитата им не дава признаци на колебание. Кой ще е победителят, ще разберем малко преди полунощ днес.