Контузията на Клаудио Маркизио не е толкова сериозна и той  няма разкъсване на предна кръстна връзка на дясното коляно. Това обявиха от медицинския щаб на италианския шампион Ювентус. 29-годишният национал напусна в петък лагера на Италия със съмнения  за скъсана кръстна връзка. Очакваше се той да бъде извън игра  няколко месеца, но сега ще отсъства само две-три седмици.

От тима на Ювентус обаче обявиха, че след направен  ядрено-магнитен резонанс  в Торино новините са  положителни и е "изключена възможността за скъсана предна  кръстна връзка". "Маркизио сега ще си почива, а състоянието му ще се следи  всеки ден", добавиха от италианския шампион.

Противоречивите вести около здравословното състояние на Маркизио хвърлиха в смут италианските медии, които потърсиха повече подробности от лекарския щаб на националния отбор.

„Маркизио каза, че чувства болка и чува странен шум в коляното си при разгъване. Веднага го заведохме в клиниката за прегледи. После се обадих на колегите ми от Ювентус, за да им кажа да му направят допълнителни тестове. От Юве ми дадоха карт-бланш да обявя първоначалната диагноза публично. По-късно вечерта се свързах отново с колегите от Ювентус, които ми казаха, че има съвсем различен резултат от втория преглед. Радвам се, че този резултат се потвърди и днес, така че Маркизио ще отсъства по-кратко от първоначалните очаквания“, обясни пред Corriere dello Sport докторът на италианския национален отбор професор Енрико Кастелачи.

Полузащитникът ще пропусне европейската квалификация на  Италия в България тази вечер в София, както и приятелския мач с  Англия във вторник в Торино.