Рома посреща Ювентус тази вечер от 22 часа българско време в мач от 25-я кръг на Серия А, а спомените от последната битка между двата състава са все още живи и все така ярки. През есента „бианконерите“ триумфираха след 3:2, а двубоят бе натоварен с особен и силен заряд, който продължава да тупти и до днес, когато отново претендентите за титлата ще се изправят един срещу друг.

Още е рано да се правят, каквито и да било сметки, но тази среща неимоверно ще окаже своето влияние върху това кой ще вдигне титлата в края на сезона.

Преди срещата Ювентус е лидер в класирането с 57 точки, а „вълците“ са втори с 48. Авансът на тима на Масимилиано Алегри е комфортен, но всичко е възможно. Равенство би запазило статуквото, а успех за Рома ще завърже интригата още повече. Изглед обаче „старата госпожа“ да прибере трите точки в голяма степен би предрешило всичко.

Преди двубоя главоболия не липсват и в двата лагера. Наставникът на гостите Алегри не може да разчита на Андреа Пирло, Стефано Стураро, а Пол Погба е под въпрос. При Рома положението също не е по-добро. Руди Гарсия не може да включи в състава си Майкон, Леандро Кастан, Кевин Строотман, както и Федерико Балдзарети и Виктор Ибарбо, които страдат от травми.

Двубоят е на стадион Олимпико.