Отборът на Удинезе успя да измъкне точка от Ювентус, след като двата състава завършиха при 0:0 в мач от 21-я кръг на Серия А.

Двубоят премина под доминацията на „бианконерите“, които имаха тотално превъзходството, но така и не успяха да намерят верния път към противниковата врата. Същевременно играчите на Удинезе се бранеха умело, което им донесе равенството.

Първата по-опасна атака футболистите на Ювентус създадоха в 18-ата минута. Карлос Тевес излезе на добра позиция, но ударът му мина в страни от вратата.

Домакините отвърнаха с изстрел на Антонио ди Натале, но и той не сполучи.

Последваха минути, в които гостите изцяло контролираха мача, а в 28-ата минута Фернандо Йоренте се озова в центъра на чудесна атака, която обаче отново не доведе до гол.

Вторите 45 минути започнаха по аналогичен начин на първите. Роберто Перейра отправи опасен изстрел в 58-ата минута, но за пореден път мрежата на Удинезе остана „суха“.

С напредването на времето великолепен шанс се разкри пред Карлос Тевес. Това се случи в 85-ата минута, когато нападателят получи добър пас от Пол Погба, но ударът на Тевес мина в страни от левия стълб.

Така след равенството Ювентус продължава да е лидер с 50 точки, а Удинезе има актив от 28 пункта на 11-о място.

Същевременно в друг мач от същия кръг Лацио претърпя поражение от Чезена с 1:2. Грегъри Дефрел откри след час игра, а в 77-ата минута Данило Каталди си отбеляза автогол. Мирослав Клозе намали в 87-ата минута и оформи крайния резултат.

В класирането Лацио е на 4-о място с 34 точки, а Чезена е 19-и с 15.

На свой ред, Наполи взе своето от битката с Киево, като се наложи с 2:1. Бощиян Сесар имаше малшанса да си отбележи автогол още в 18-ата минута и това изведе Наполи напред. Гостите обаче върнаха домакинския жест и в 25-ата минута Мигел Бритос стори същото, като изравни за 1:1. Иван Стринич донесе успеха на Наполи след попадение в 62-ата минута.

В таблицата Наполи е 3-и с 39 точки, а Киево е 18-и с 18.

Ето и още резултати от 21-я кръг на Серия А:

Аталанта – Каляри 2:1

Палермо – Верона 2:1

Торино – Сампдория 5:1

от 21.45 часа

Милан - Парма