Старши треньорът на Ювентус заяви след успеха с 2:1 над Реал Мадрид в първия полуфинал от Шампионската лига, че „бианконерите“ са играли с голяма интензивност и са ограничили свободата на действие на своя съперник.

„Много съм доволен от свършената работа на момчетата. Те постигнаха това, което заслужаваха. Не е лесно да стигнеш до полуфиналите на Шампионската лига. Още по-трудно е да победиш Реал Мадрид на тази фаза от турнира“, сподели Алегри.

„Ние играхме с голяма интензивност и дадохме много малко свобода на Реал Мадрид. Можеше да се представим по-силно през първото полувреме. Можеше да постигнем и много по-добър резултат, ако Йоренте бе реализирал възможността, която се откри пред него. Въпреки това, всички сме много доволни от победата над Реал Мадрид. Сега трябва да бъдем много концентрирани и да се подготвим много внимателно за реванша в Мадрид“, добави треньорът на Ювентус.

„На практика е невъзможно да пресираше съперника през всички 90 минути. Много важно е да умеем да четем играта“, каза още Масимилиано Алегри.