Отборът на Атлетико Мадрид постигна безкомпромисна победа над Олимпиакос с 4:0 в мача от предпоследния кръг на Група А на Шампионската лига. По този начин „дюшекчиите“ си подпечатаха участието в осминафиналите на турнира на богатите, събирайки актив от 12 точки.

Головете за успеха на испанците бяха дело на Раул Гарсия, а хеттрик направи Марио Манджукич.

Атлетико Мадрид започна по-добре мача, като още в 9-ата минута „дюшекчиите“ поведоха в резултата. Хуанфран пусна чудесен пас към Раул Гарсия, който бе на добра позиция, за да открие за 1:0.

Нова добра възможност се разкри пред Раул Гарсия в 33-ата минута, но в тази ситуация играчът на испанците не сполучи. А 5 минути по-късно Марио Манджукич увеличи аванса за своите. Кристиан Ансалди му подаде, а той с брилянтен удар направи 2:0.

В 44-ата минута Габи подаде към Арда Туран, чийто удар обаче бе отразен.

След почивката играчите на Олимпиакос пропиляха най-чистото положение в своя полза от началото на срещата. Костас Митроглу бе в основата на ситуацията, но без успех.

А минута по-късно Арда Туран пусна пас към Марио Манджукич, който за втори път в двубоя вдигна победоносно ръце, покачвайки на 3:0 с точен удар от ляво. Три минути по-късно бившият играч на Байерн Мюнхен оформи своя хеттрик. Отлична комбинация между него и Габи завърши с гол на нападателя за 4:0.

До края на срещата тимът на Диего Симеоне продължи да бъде по-активният на терена, но до повече попадения не се стигна.

Същевременно в другия мач от същата група Ювентус победи с 2:0 Малмьо. Първата по-добра възможност за италианците дойде в 16-ата минута, когато Артуро Видал имаше чудесна възможност да промени двете нули, но Робин Олсен се намеси своевременно и спаси вратата си.

Последваха минути, в които „бианкконерите“ реализираха серия от добри атаки, две от които бяха дело на Клаудио Маркизио. И в двата случая обаче италианците не стигнаха до попадение.

В 43-ата минута играчите на Малмьо спретнаха добра атака, а Емил Форсберг стреля, но неточно. Така двата състава се оттеглиха на почивка при резултат 0:0, а след паузата „старата госпожа“ продължи да упражнява натиск.

В 50-ата минута Фернандо Йоренте завърши по чудесен начин акция от ляво и откри за 1:0.

Две минути преди края на редовното време Пол Погба пусна пас към Карлос Тевес, а той оформи крайното 2:0.

Минута след това Малмьо остана с човек по-малко, след като Ерик Йохансон получи втори жълт картон.

Така кръг преди края на груповата фаза Атлетико Мадрид е лидер на Група А с 12 точки, а Ювентус е втори с 9. Олимпиакос е трети с 6 пункта, а Малмьо е последен с 3.