Байерн е последният четвъртфиналист в Шампионската лига! Но след каква драма само! Баварците победиха Ювентус с 4:2 след продължения, а до 73-та минута изглеждаха аут от надпреварата, след като изоставаха с 0:2. 

Но прословутият немски дух си каза думата за пореден път и след късни попадения в редовното време на обичайните заподозрени Роберт Левандовски и Томас Мюлер, последното от които в 91-та минута, всичко се реши след продълженията. В тях последваха нови два удара от Тиаго Алкантара и Кингсли Коман, за да може "старата госпожа" да бъде потопена в скръб. 

А мачът започна по мечтан начин за италианците. Още в 6-та минута те отбелязаха попадението, което им донесе така ценната преднина. Негов автор беше Пол Погба, а в основата му беше детинска грешка на вратаря Мануел Нойер. 

При едно от любимите си излизания той не се разбра със защитник и позволи на Стефан Лихтщайнер да се отскубне. Швейцарският национал намери необезпокоявания Погба около точката на дузпата и той на почти празна врата отбеляза за 1:0. 

Това попадение поля с леден душ домакините и те трудно организираха опасни атаки. Дезорганизацията им беше голяма, а Нойер не спираше с подаръците. Той направи още един, подобен на този при първия гол, и само късметът го спаси. 

Това се случи в 22-та минута, когато изчисти нескопосано на крака на играч на Юве и той изведе Алваро Мората сам срещу вратаря. Испанецът го прехвърли и топката се оплете в мрежата, но попадението беше отменено заради засада. 

Малко след това дойде и първата истинска възможност за Байерн в този мач. В 26-та минута страхотно центриране на Филип Лам остави Франк Рибери сам зад защитата на противника, но ударът на французина с глава беше прекалено слаб и нямаше как да затрудни велик вратар като Буфон. 

И докато полека-лека баварците навлизаха в мача, последва нов шокиращо тежък удар върху тях. Той дойде в 28-та минута, когато "старата госпожа" поведе с 2:0. Тогава Алваро Мората пое една топка от своята половина, подигра се със защитата на домакините и намери Хуан Куадрадо пред наказателното поле. Колумбиецът литна капитана Филип Лам и с хубав удар направи преднината на тима си два гола. 

Баварците не можаха да се отърсят дълго от този шок. Те трудно намираха пътя към противниковата врата, въпреки че държаха много по-често топката. В 42-та минута дойде и най-хубавият шанс за тима дотогава. 

Тогава Томас Мюлер стреля от границата на наказателното поле, но Буфон изби. Топката обаче се удари в тялото на връхлитащия Роберт Левандовски и впоследствие излезе на няколко сантиметра в аут. 

До почивката и "бианконерите" можеха да решат абсолютно всичко. В 44-та минута след поредния пробив на Алваро Мората, топката стигна до Хуан Куадрадо на далечната греда и той стреля, но Нойер се разтегна и изби. 

Поредицата шансове за "старата госпожа" продължиха и малко след подновяването на играта, а пропуските един след друг редуваше Алваро Мората. Испанецът имаше два великолепни шанса между 56-та и 57-та минути. 

Първо той слаломира между защитата и стреля, но Нойер изби. След това се откри нова възможност пред него след поредния му страхотен пробив и навързване на защитата на противника, но този път изстрелът му мина над вратата. 

Постепенно Байерн се настани изцяло в половината на съперника, но идеите в атака липсваха и не се виждаше как може да се стигне до обрат. И сякаш от нищото падна първият гол, който тотално промени всичко на терена. 

В 73-та минута Дъглас Коста проби по фланга и центрира перфектно в малкото наказателно поле. Там Роберт Левандовски скочи най-високо и от 3-4 метра нямаше как да сбърка - 1:2. 

След този развой домакините се хвърлиха бясно напред в търсене на попадението, което да доведе мача до продължения. Те бяха близо до него в 85-та минута, когато Левандовски тресна гредата. Впоследствие се оказа, че е бил в засада. Три минути след това удар на Кингсли Коман мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Така се стигна до първата минута на продължението, когато "Алианц Арена" избухна в екстаз. Тогава Патрис Евра изгуби една топка от Артуро Видал, чилиецът намери Кингсли Коман на фланга, а той центрира страхотно във вратарското поле. Там Томас Мюлер не прощава - 2:2 и продължения. 

В тях имаше интересни моменти, като първо удар на Лихтщайнер не затрудни Нойер, а после на два пъти Томас Мюлер от изгодни позиции обстрелваше Буфон, но 38-годишният ветеран показа невероятен рефлекс и изби. 

Байерн беше по-активният отбор в тези допълнителни минути, но гледаше и да не рискува много. Юве се прибра плътно в отбрана и явно чакаше развръзката с дузпите. А това се оказа и голямата им грешка. 

В началото на второто продължение всичко беше решено в полза на домакините. В 108-та минута грешка на Патрис Евра позволи на баварците да комбинират в наказателното поле на противника и Тиаго Алкантара от близка дистанция не пропусна - 3:2 и пълен обрат. 

Само две минути след това всичко свърши. Тогава в разредената защита на италианците топката стигна до бившия им играч Кингсли Коман и той нямаше как да сбърка - 4:2 и край на интригата. 

Все пак, прави чест на "бианконерите", че не се отказаха. В 116-та минута те можеха да се върнат в мача, но Марио Манджукич направи невероятен пропуск от вратарското поле, а Мануел Нойер спаси тима си и това беше всичко. Байерн е на четвъртфинал след уникалната драма на "Алианц Арена". Съперникът на баварците ще стане ясен на жребия в петък. 

Байерн: Мануел Нойер, Филип Лам, Йосуа Кимих, Мехди Бенатия, Дейвид Алаба, Шаби Алонсо, Артуро Видал, Франк Рибери, Томас Мюлер, Дъглас Коста, Роберт Левандовски;

Ювентус: Джанлуиджи Буфон, Стефан Лихтщайнер, Леонардо Бонучи, Андреа Бардзали, Патрис Евра, Пол Погба, Ернанес, Сами Кедира, Алекс Сандро, Хуан Куадрадо, Алваро Мората.