Отборите на Ювентус и Байерн Мюнхен направиха равенство 2:2 в първия двубой от осминафиналния сблъсък по между си в Шампионската лига. Гостите поведоха с попадения на Томас Мюлер и Ариен Робен, но Ювентус изравни с голове на Пауло Дибала и Стефано Стураро.

„Старата госпожа“ отстъпи иницативата до 60-ата минута на срещата, но след двете попадения на Байерн, футболистите на Ювентус се вдигнаха и възползвайки се от спада в играта на немския тим, изравниха и се върнаха в битката за класиране на четвъртфиналите в престижния турнир.

Ювентус удължи серията си без поражение като домакин в Европа на 14 мача, а крайният победител от сблъсъка ще бъде определен на реванша от осминафиналите на 16-и март в Мюнхен.

Двата отбора играха един срещу друг и през сезон 2012/2013 година, когато във фазата на четвъртфиналите, Байерн записа две победи с по 2:0.

В двубоя във вторник вечер, първото полувреме бе изцяло в полза на гостите от Байерн.

Двубоят обаче стартира с добра атака за домакините и още във 2-ата минута Марио Манджукич пробва удар към вратата на Мануел Нойер, но стреля слабо. Само две минути по-късно обаче Джиджи Буфон трябваше да спасява вратата си след шут на Артуро Видал. Топката попадна право в ръцете на италианския ветеран.

Немците продължиха да владеят повече топката, като в 10-ата минута Ариен Робен опита да намери Томас Мюлер, но пасът бе прекалено силен. Три минути по-късно Ювентус се размина на косъм от попадение след като Дъглас Коста пусна към Левандовски в наказателното поле на италианците, той пропусна топката, но Мюлер не успя да засече.

В средата на полувремето домакините имаха претенции за дузпа, тъй като топката стрещна ръката на Артуро Видал в наказателното поле на Байерн след удар на Пол Погба, но сигнал от страна на рефера нямаше. Леонардо Бонучи опита да застраши вратата на Байерн в 21-ата минута, но ударът му с глава не затрудни Нойер.

След 30-ата минута Байерн Мюнхен наложи още по-сериозна преса. В 31-ата минута при нова опасност пред вратата на Ювентус Джанлуинджи Буфон отрази удар на Бернат. 

Байерн все пак оползотвори натиска си в 43-ата минута. Томас Мюлер реализира за 1:0 в самия край на полувремето. Ариен Робен подхвана атаката и пусна надясно към Дъглас Коста, който върна към Мюлер и той фронтално срещу вратата не сгреши.

В добавеното време Пауло Дибала падна в наказателното поле на Байерн след единоборство с Артуро Видал, но без някакви последици за немския тим.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ВИЖТЕ ТУК

Второто полувреме започна повече от обещаващо за гостите. Десет минути след подновяването на играта Байерн поведе с 2:0 с брилянтен гол на Ариен Робен. Робърт Левандовски напредна в атака за немския тим и подаде надясно към Робен. Холандецът овладя, освободи се и с хубав удар реализира второто попадение за Байерн. Това бе първи гол за Ариен Робен от ноември 2015-а насам, а и негов 20-и за Байерн в Шампионската лига.

В следващите минути обаче баварците забавиха оборотите, а домакините започнаха да действат доста по-активно в предни позиции. Ювентус усети, че няма нищо за губене и заигра по-агресивно.

„Старата госпожа“ намали пасива си в 63-ата минута чрез Пауло Дибала. 22-годишният аржентинец бе изведен чудесно от Марио Манджукич и преодоля Мануел Нойер, за да намали преднината на немците. Това бе и първо попадение за Дибала с екипа на Ювентус в Шампионската лига.

Само четири минути по-късно футболистите на Ювентус пропуснаха страхотен шанс за изравнят. Марио Манджукич напредна отляво по атаката на Юве, подаде надясно към Кудрадо, който стреля, но Нойер спаси.

Второто попадение за Ювентус падна в 76-ата минута. Италианският гранд изравни с гол на Стефано Стураро.

Двама от футболистите, които влязоха от резервната скамейка на торинци през второто полувреме изработиха попадението. Алваро Мората намери с глава Стураро, който се измъкна от защитата на Байерн и от близко разстояние вкара за 2:2.

До края на срещата и двата тима имаха положения, но нов гол не падна и така крайният победител от осминафиналния сблъсък ще бъде определен след две седмици в Мюнхен.

Стартови състави:

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Барзали, Бонучи, Евра, Куадрадо, Маркизио, Кедира, Погба, Манджукич, Дибала

Байерн: Нойер, Лам, Кимих, Алаба, Бернат, Тиаго Алкантара, Робен, Дългас Коста, Видал, Мюлер, Левандовски