Новият наставник на Динамо Загреб Ивайло Петев беше на трибуните на "Максимир" в мача с Ювентус от Шампионската лига, но едва ли е бил очарован от видяното от играчите, които скоро ще тренира. Те отнесоха здрав пердах от италианския първенец и паднаха с повече от категоричното 0:4 пред полуделите си фенове, като за цял мач не отправиха точен удар към вратата на противника. 

А агитката на хърватите отново напомни за себе си. Преди началото на мача стотици от тях атакуваха гостуващите привърженици от Италия и последва масово меле в подстъпите към стадиона. Неофициалните информации са за двама ранени, но само толкова са потърсили медицинска помощ, а всъщност може да има доста повече пострадали. 

Иначе на практика всичко беше решено още в средата на първата част. Тогава "бианконерите" стигнаха до две бързи попадения чрез Миралем Пянич и Гонсало Игуаин, а малко след подновяването на играта Пауло Дибала уби окончателно интригата с третото попадение и всичко приключи. 

Този двубой все пак започна равностойно и чистите положения в първите минути липсваха. Домакините опитаха да поемат инициативата, но определено не им се получаваше срещу стабилния шампион на Италия. От своя страна "бианконерите" разиграваха спокойно и чакаха момента си. А той не закъсня. 

Още в 24-та минута далечен пас на играч на Юве беше отигран нескопосано от защитник на Динамо и топката се озова у Миралем Пянич. Босненецът без да се колебае стреля точно и не остави шанс на стража на противника - 1:0. Малко след това обаче домакините можеха да изравнят. 

В 27-та минута, или само три след инкасираното попадение, хърватите стигнаха до пряк свободен удар след чието изпълнение националът на страната Гордън Шилденфелд стреля с глава, но топката срещна напречната греда и в крайна сметка до изравнително попадение не се стигна. 

Само четири минути по-късно обаче всичко в този мач на практика приключи. Тогава Миралем Пянич пусна по конец един 30-метров пас към Гонсало Игуаин, с който елиминира цялата защита на противника. Аржентинецът без да се забавя с флацов удар преодоля стража и направи 2:0. И домакините просто нямаха сили да отвърнат на този тежък удар. 

Е, в крайна сметка повече попадения до почивката не паднаха, но за да се застраховат допълнително, футболистите на "старата госпожа" се постараха да вкарат и трети път. Това се случи в 57-та минута, а феноменалното изпълнение за 3:0 беше на Пауло Дибала. Той получи една топка от Дани Алвес на около 30 метра от вратата и изстреля истински снаряд, който се оплете в мрежата на безпомощния вратар - 3:0. 

В последната четвърт на мача на терена се появи бившият любимец на феновете от Загреб Марко Пяца, който обаче беше с екипа на Юве. И той можеше да огорчи бившия си клуб в 75-та минута, но ударът му от границата на наказателното поле беше избит великолепно от вратаря. 

А до края остана време, за да бъде оформен и разгромът за Динамо. В 86-та минута Дани Алвес стреля от пряк свободен удар, топката рикошира и вратарят не се справи, като в крайна сметка попадението беше записано като негов автогол. Това беше и всичко интересно в този мач, като Юве си тръгна с три точки и убедителна победа, докато Петев определено ще има върху какво да мисли за подобряване на представянето на бъдещия си отбор. 

В другия мач от групата Севиля взе скалпа на Лион на своя стадион с 1:0 и продължава да преследва Юве в спора за върха. Единственото попадение беше дело на Весим Бен Йедер в 53-та минута, а малко след това Лусиано Вието изпусна дузпа за испанците, но това не повлия на победата им. 

Иначе мачът можеше да има съвсем различен развой, ако гостите от Франция бяха вкарали положенията си преди почивката. Първо в 11-та минута Набил Фекир навърза двама защитници на противника и стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда. 

В 25-та минута Лион имаше още един шанс да открие резултата, но ударът на Максуел Корне след самостоятелен пробив беше отразен виртуозно от Серхио Рико. В крайна сметка почивката дойде без двата тима да успеят да си отбележат гол и развръзката остана за второто полувреме. 

И то започна феноменално. В 53-та минута Лусиано Вието центрира перфектно през половината поле на противника и на далечната греда Бен Йедер засече топката с глава. Той прехвърли вратаря, защитник на Лион ритна топката пред голлинията, но само, за да си я забие в мрежата - 1:0. 

В ответната атака Корентен Толисо можеше да изравни, но ударът му беше избит с вещина от Серхио Рико и това статукво се запази. Всичко можеше да свърши в 65-та минута, когато испанците получиха право да изпълнят дузпа. Ударът на Лусиано Вието обаче прати топката високо над вратата и гол нямаше. 

Между 75-та и 77-та минути двата тима си размениха три шанса, но Серхио Ескудеро и Лусиано Вието изпуснаха за Севиля, а Корентен Толисо не беше точен за Лион. Последният шанс в мача се откри пред Стивън Н'Зонзи от Севиля в продължението на мача, но и той не беше точен. Така в крайна сметка андалусийците се поздравиха с успеха и делят първото място с Юве, като двата тима са с по 4 точки, но италианците са с по-добра голова разлика. Лион има 3 точки, а Динамо Загреб още не е спечелил нищо.