Севиля удържа много ценно 0:0 при гостуването на Олимпик Лион в последния мач от група „Н“ на Шампионската лига и по този начин се класира за осминафиналите на турнира.

Домакините започнаха много силно мача и в 3-та минута Матийо Валбуена отправи хубав удар от дистанция, но Серхио Рико внимаваше и успя да боксира в корнер.

Севиля изпусна невероятна възможност да поведе в резултата в 19-та минута, когато Витоло бе изведен сам срещу Антонио Лопеш и стреля, но топката срещна левия стълб на вратата му.

Лион можеше да поведе в резултата в 24-та минута, когато след центриране в наказателното поле на гостите Корентен Толисо стреля с глава, но топката се спря в напречната греда на Серхио Рико.

Лион пропусна добра възможност в 33-та минута, когато Александър Лаказет бе изведен на добра позиция в наказателното поле на гостите, но ударът му в последния момент бе блокиран.

Матийо Валбуена нацели напречната греда на вратата на Севиля в 37-та минута.

През второто полувреме футболистите на Севиля ограничиха до минимум опасностите пред Серхио Рико. Рафаел можеше да донесе победата за Лион в добавеното време на мача, но ударът му не намери очертанията на вратата.

В другия мач от групата Ювентус си подсигури първото място, след като се наложи с 2:0 в домакинството си на водения от Ивайло Петев отбор на Динамо Загреб.

„Бианконерите“ започнаха силно мача и в 6-та минута Гонсало Игуаин отправи хубав удар, но защитник на Динамо изчисти топката малко пред гол линията в корнер.

Доминик Ливакович направи решаващо спасяване в 32-та минута, след като отрази чудесен удар с глава на Миралем Пянич.

Пянич отправи хубав удар от 25 метра в 41-та минута, но Ливакович отново бе на мястото си и спаси.

Ювентус поведе в резултата в 52-та минута след гол на Гонсало Игуаин.

Домакините отбелязаха втори гол в 73-та минута, когато Пянич центрира от корнер в наказателното поле на Динамо, където Даниеле Ругани бе най-съобразителен и с глава изпрати топката във вратата на Ливакович.

Пауло Дибала се завърна в игра в 80-та минута, след като се възстановяваше продължително време от контузия.

Класиране в група „Н“:

1. Ювентус 14 точки

2. Севиля 11

3. Лион 8

4. Динамо Загреб 0