Олимпиакос поднесе една от изненадите на деня в Шампионската лига, побеждавайки фаворита Ювентус с 1:0 в група А. В другия двубой от групата Атлетико Мадрид разгроми Малмьо с 5:0.

В Гърция Карлос Тевес бе главното действащо лице в първите минути като негов удар бе избит със сетни усилия от бранител пред голлинията, а в 20-а минута попадение на аржентинеца не бе зачетено заради засада.

В 36-ата минута обаче домакините бяха тези, които се радваха заради гол. Костас Митроглу намери Пайтим Касами, който от границата на наказателното поле успя да реализира в долния десен ъгъл. Касами бе близо до нов гол в 60-ата минута, но ударът му мина встрани от дясната греда.

В следващите минути Ювентус увеличи оборотите и погледна по-смело към вратата на Хименес. Алваро Мората и Карлос Тевес обаче на няколко пъти бяха отчаяни от стража на Олимпиакос и в крайна сметка гръцкият гранд достигна до изненадваща победа.

В Мадрид домакините пропуснаха доста положения през първото полувреме, но за сметка на това нанесоха бърз удар с 3 гола в началото на второто полувреме. В 48-ата минута Арда Туран намери Коке в наказателното поле и испанецът с чудесен удар реализира за 1:0.

В 61-ата минута Коке бе асистент като намери Марио Манджукич и хърватинът не пропусна да покаже голмайсторските си качества. Само 2 минути по-късно всичко в мача бе ясно след попадение на Антоан Гризман след шут, изненадал вратаря Олсен. Коке пък се отличи с втора асистенция.

В края на мача Атлетико стигна до още 2 гола. В 87-ата минута Диего Годин надскочи отбраната на гостите и с глава реализира хубав гол за 4:0. Крайният резултат пък оформи Алесио Черчи в добавеното време на двубоя. Негов удар срещна лявата греда, но топката отново попадна в италианеца и този път той реализира пети гол за своя тим.


Atlético de Madri 5 x 0 Malmö All Goals... by soccerpremium

Класиране в група А:

1. Атлетико Мадрид 6 точки

2. Олимпиакос 6

3. Ювентус 3

4. Малмьо 3