Лидерът на Ювентус Андреа Пирло бе категоричен, че въпреки уважението му към „най-големия отбор в света“, не съжалява, че е отхвърлил възможността да премине на „Сантяго Бернабеу“ през 2006-а година. Полузащитникът на Юве, който ще се изправи срещу Реал Мадрид в полуфиналите на Шампионската лига, играеше за Милан по това време.

„Капело ми се обади през 2006-а година“, сподели плеймейкърът пред „Ас“ и добави: „Милан имаше проблеми със скандала в Калчото и сделката бе почти готова.“

„След това обаче нещата се развиха така, че договърт ме би подновен. Мадрид си е Мадрид. Няма нищо повече за казване. Това е най-големият отбор в света. Дали съжалявам? Не. След това спечелихме шампионската лига с Милан“, разказа Андреа Пирло.

За Карло Анчелоти Пирло заяви: „Той ми е като баща. Прекарали сме доста години заедно. Той ми даде шанс да играя най-добрия си футбол на различна позиция. Промени ролята ми на терена. Имах невероятен период.“

„Трябва да помним, че има и втори мач. Двубоят ще се реши след 180 минути. Първият кръг е важен и трябва да играем интелигентно. Продължаваме да преследваме мечтата си и нямаме какво да губим“, завърши Пирло.