Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри обяви, че повече няма да отговаря на въпроси, които засягат неговия футболист Пол Погба или обявената от медиите рекордна покупка на Гонсало Игуаин.

В момента „бианконерите“ са на турне в Австралия, което е част от глобалния приятелски турнир International Champions Cup. В първия си мач те направиха 1:1 с Мелбърн Виктъри и загубиха при изпълненията на дузпи.

Резултатът обаче остана на заден план заради информациите, че Юве е активирал освобождаващата клауза на Игауин, като е платил 94 милиона евро на Наполи. „Аз няма да говоря за новини от трансферния пазар. Клубът ще коментира това. Единственото, за което смятам да говоря, е мачът“, обясни Алегри.

Реакцията му бе аналогична, когато той бе запитан дали наистина Пол Погба ще бъде продаден на Манчестър Юнайтед. „Както казах, няма да обсъждам трансферни новини. Преди малко приключихме мач. Не съм сигурен какво се случи на пазара през последните дни. Затова пак подчертавам, че предпочитам въпроси относно срещата“, допълни Алегри.