Плеймейкърът Андреа Пирло си взе сбогом по емоционален начин с Ювентус и феновете на отбора, след като стана ясно, че преминава в американския Ню Йорк Сити.

Едно от лицата на италианския футбол през последните години прекара 4 сезона при „бианконерите“, които му донесоха 4 шампионски титли от Серия А, а също така Купата на Италия и финал в Шампионската лига.

„Трудно ми е да превърна тези емоции в думи“, написа Пирло на официалния си профил в „Туитър“. „Особено когато те се отнасят за толкова важни години от моя живот. Мога да кажа само голямо „благодаря“ на тези, които вървяха редом с мен и ме подкрепяха в това приключение.“

„Благодаря на клуба, Ювенутс, на нашия президент, на всеки човек, който работи в него, на моите съотборници, с които преминахме през много битки, смях и мъничко сълзи, на феновете и всички, които останаха зад мен дори в не толкова красивите мигове.“

„Благодаря ви от цялото си сърце. Решението не беше лесно, но е време да започна ново приключение. Това обаче не означава, че някога ще забравя връзката си тези цветове. До края, само Юве!“, завърши Пирло.