Габи Уилямс изигра страхотен мач, а Франция се приближи до място в четвъртфиналната фаза на Световното първенство по баскетбол за жени след успех над Мали със 74:59 в Сидни. Състезателката от Женската баскетболна асоциация Уилямс приключи с 14 точки, седем борби и шест асистенции. Тя получи помощ от Алексия Шартеро, която добави 12 за успеха. Французойките са вече с баланс 2-1 в трудната група B на надпреварата.

Френските баскетболистки записаха втора поредна победа, след като на старта бяха разочаровани от домакините от Австралия, но след това разбиха Канада в петък. Мали, който продължава да бъде без победа на шампионата, не оказа съпротива на Япония и Австралия, основно в атака, но 20-годишното тежко крило Сика Коне (18 точки и 18 борби) доминира в подкошието, за да създаде известни главоболия на Франция.

Африканките поведоха изненадващо с 21:17 след края на първата четвърт, но резултатът на почивката бе 42:32 за по-класния от двата състава след силно представяне на Шартеро. Френският тим заплаши да се откъсне в резултата, но Мали демонстрира характер, като започна да вярва в изненадата при пасив от 57:65 в средата на заключителната четвърт. Все пак, Франция удържа съперника. Първите четири отбора от всяка от двете групи прогресират към последните осем на турнира.

По-късно днес, Австралия и Сърбия се изправят един срещу друг в търсене на втори успех в група В, а непобедените канадки могат да си гарантират място в четвъртфиналите при успех над шампионките на Азия и сребърни медалистки от Игрите в Токио миналата година Япония.