Българският национален отбор по баскетбол отпразнува подобаващо победата си над Финландия снощи. Пини Гершон и момчетата му за втори път се наложиха над скандинавците и се приближават все повече до желаното участие на Евробаскет 2009 в Полша.

След мача в зала „Универсиада” всички състезатели, треньори и ръководството на отбора бяха поканени от президента на Българската Федерация по Баскетбол Михаил Михов в бар „Синатра”, видя Bulgarianbasket.com. Заведението, което е собственост именно на Михов, е популярно сред хайлайфа на столицата, който често може да бъде забелязан в него. Отборът, воден лично от капитана Тодор Стойков, който е и много добър личен приятел на Михов, пристигна в бара малко след страхотната победа над финландците.

Тити Папазов официално бе обявен за славей на националния тим, след като изпя почти всички песни от участието си във „Великолепната шесторка”. Най-активен на дансинга обаче бе кондиционният треньор Ави Ковалски, който показа завидни танцови стъпки и доказа, че форма може да се поддържа не само с тежки занимания в залата.

Разбира се, най-щастлив от всички бе президентът на федерацията Михаил Михов, който пое поста преди няколко месеца, но вече може да се радва на успехите на централата.