Огромна чест за българската звезда Димитър Бербатов оказаха от един от бившите му клубове Тотнъм. Нападателят беше поканен от "шпорите" да участва в специален мач, който да предзнаменува откриването на новия дом на клуба. 

Лондончани трябва да приемат две тестови събития, преди да получат официално разрешение за ползване на съоръжението. На 16 март на новия "Уайт Харт Лейн" ще играят юношите на отбора, а на 30 март е организирано специално събитие, като на терена ще излязат бивши звезди на Тотнъм. 

Сред поканените са освен Бербатов, още Роби Кийн, Рафаел ван дер Ваарт и редица други звезди на отбора от близкото минало. Капацитетът на съоръжението за тази среща ще е 45 хил. места, а ако всичко мине благополучно, "шпорите" ще могат да приемат първия си официален мач на стадиона, струващ над 1 млрд. паунда, в началото на април. 

Така все пак ще видим българина на терена, макар и за кратко. Бербо все още не е обявил края на кариерата си, но вече една година не е изиграл официален мач. Той получи покана от ЦСКА да доиграе сезона с червения екип, но самият факт, че ще отиде да играе в подобен мач, вместо да е на терена за старта на плейофите в Първа лига, дава индикации дали ще го видим отново в игра в офицален двубой.