Нововъведената ВАР система събира все повече противници в лицето на треньорите на футболни грандове. 


От ВАР признаха, че са взели грешно решение
Лампард избухна: Цял свят видя, че ВАР системата не се справя
Моу за ВАР: Защо не признаха, когато направиха грешка в мача ни с Ливърпул?


Мениджърът на Ювентус, Маурицио Сари, също изказа мнението си за системата след победата на тима му. Италианецът бе бесен, въпреки че Юве се наложи с 2:1 над СПАЛ като гост. "Старата госпожа" си взе двубоя от 25-ия кръг на Серия А, но италианският специалист остана с горчив вкус след успеха.

В 69-ата минута отборът на СПАЛ получи дузпа, като съдията Федерико Ла Пеня реши да прегледа ситуацията с помощта на ВАР. Поради повреда на монитора за показване на спорните ситуации обаче, реферът се довери на колегите си от стаичката и отсъди дузпа за СПАЛ без да е изгледал положението. 

Слушалката му също бе повредена и той проведе разговора със съдийската стаичка с помощта на уоки-токи. 

В крайна сметка, съобразно получената информация, той отсъди дузпа, която бе успешно реализирана от Андреа Петаня. 

"Днес свириха дузпа срещу нас на базата на ВАР системата, въпреки че тя дори не работеше. Това е адски несправедливо за мен", избухна Сари. 

"Ако мониторът не работи, тогава реферът на терена трябва да земе решението. Ако се бе случило обратното, щеше да се срине светът."

"Аз съм първият треньор, срещу чийто отбор се свири дузпа след решение с ВАР, без реферът дори да е погледнал ситуацията. Разбирам, че правилата го позволяват, но не съм съгласен", заяви италианският специалист.