Бившият централен нападател на Арсенал, Ювентус и националния отбор на Дания, Никлас Бендтнер, е решил да инвестира в света на електронните спортове. 34-годишният датчанин, който прекрати кариерата си на футболист преди малко повече от година, вече е изпълнителен директор и основател на Prosapia Esports ApS. Целта на новия бизнес на Бендтнер е „да развива млади геймъри за състезания в сферата на електронните спортове, с идеята талантът им да бъде развиван в esports обстановка“.

Това не е първият случай, в който „Лорд Бендтнер“ (както се шегуваха с него феновете на Арсенал) говори за гейминг. През 2018-та той публикува Instagram история, в която се вижда как гледа среща от големия CS:GO турнир IEM Катовице, излъчван по датска телевизия.

„Не се съмнявам, че в рамките на 10-20 години електронният спорт ще бъде един от най-големите в света, ако не и най-големият. Би било глупаво от моя страна да не инвестирам в него, на този относително ранен етап, в който можеш да си замесен в бизнеса, без да се налага да харчиш толкова много пари“.

​снимка: gettyimages