Директорът на Челси Марина Грановская обяви причините за раздялата с мениджъра Маурицио Сари. Италианецът напуска „Стамфорд Бридж” по взаимно съгласие, за да поеме италианския шампион Ювентус.

Специалистът изведе Челси до трофея в Лига Европа, но си тръгва от английската столица само след един сезон начело на „сините”.

„В разговорите, които имахме след финала в Лига Европа, Маурицио бе категоричен, че иска да се върне в родната си страна, като обясни, че причините, поради които иска да работи в Италия са много сериозни. Той също вярва, че е важно да бъде колкото се може по-близо до семейството си и възрастните си родители. Той смята, че трябва да живее по-близо до тях на този етап”, коментира Грановская.


Още по темата:

Официално: Сари е новият наставник на Ювентус

„Маурицио напуска Челси с благодарност от всички нас за работата, която той и асистентите му свършиха през сезона и за спечелената Лига Европа, класирането на финал за друга купа и третото място във Висшата лига. Бихме искали също да го поздравим, че поема най-голямата роля в Серия А (бел.ред. – треньор на Ювентус) и му желаем много късмет в бъдеще”, допълни тя.