Евентуалният бъдещ наставник на Челси Маурицио Сари все още не е подписал договора си със "сините", а вече е започнал да реди трансфери.

Според "Sportsmail", италианският специалист си е поставил за цел да привлече нападателя на Ювентус Гонсало Игуаин още с идването си на "Стамфорд Бридж". 

Маурицио Сари подписва четиригодишен договор с Челси

Както е известно Сари и Игуаин вече са работили заедно по време на престоя на футболиста при "небесно-сините" от 2013 до 2016 година. Двамата се засякоха по време на последния сезон на нападателя в Наполи.

Наскоро пък се появи информация, че ръководствата на Челси и Наполи вече водят преговори за размяна на Алваро Мората и Игуаин.  Лондончани са съгласни на директна размяна между двамата голмайстори.

 През миналото лято Челси плати 60 милиона евро на Реал Мадрид за Мората, но испанският футболист не успя да оправдае очакванията и дори загуби титулярното си място, след като на „Стамфорд Бридж“ през януари бе привлечен Оливие Жиру от Арсенал.

Челси не иска да плаща компенсация на Наполи за Сари

Челси търси нов нападател, който да води атаката на отбора през следващия сезон и ръководителите на клуба са се спряли на Игуаин. "Сините" не са притеснени от факта, че аржентинският нападател ще навърши 31 години през декември.