Матайс де Лихт ще стане играч на Ювентус в следващите няколко дни. Ръководството на "старата госпожа" най-после е склонило на условията на Аякс за купуването на младия централен защитник и сделката може да бъде задвижена. 

Шефовете на "бианконерите" отдавна имат споразумение с тийнейджъра за личните му условия, а преди 12 месеца са се разбрали с него да бъде откупен за 50 млн. евро. Амстердамци обаче се изсмяха на тази оферта, защото имаха две на стойност 75 млн. евро от Барселона и ПСЖ. 

Те заплашиха, че ако италианците поне не предложат същите пари за него, ще сложат край на преговорите и ще отворят такива с другите потенциални купувачи. А неколкократно от Юве опитаха да сключат сделка с по-тънка сума, но номерата не минаха. 

В сряда е дошъл и поредният отказ на Аякс, като предложената от "черно-белите" сума е била 67 млн. евро. Тогава е дошло категоричното становище на холандците, че ако до края на днешния ден не дойде оферта на стойност минимум 75 млн. евро, разговорите приключват окончателно. 

И според вестник "Гадзета дело Спорт" това най-накрая е вразумило шефовете на италианския шампион и се очаква наистина до края на деня да бъде пратена официална оферта на стойност 75 млн. евро, след което сделката да се задвижи и играчът да премине в Торино до края на седмицата.