Ръководството на Ювентус продължава да упорства и да не предлага исканите от Аякс 75 млн. евро за младата звезда Матайс де Лихт. В четвъртък сутринта е била пратена последната официална оферта на "старата госпожа", която е на стойност 67 млн. евро, съобщава вестник "Де Телеграаф".

В сряда италианските медии разпространиха информацията, че всъщност "бианконерите" са клекнали пред условията на гранда от Амстердам и ще платят исканата от него сума. Сега обаче излиза, че се опитват "да минат" холандците с едни 8 млн. евро. 

Причината за това упорство от страна на "черно-белите" е договорка от миналото лято, която обаче е само устна. Още тогава двата клуба бяха спазарили младока срещу 50 млн. евро, но в последния момент спортният директор на Аякс Марк Овермарс го убеди да остане на "Йохан Кройф Арена" за още един сезон с обещанието да го продаде това лято за същите пари. 

Но Де Лихт направи изключителен сезон и вдигна цената си с 50%. Точно толкова предложиха официално и Пари Сен Жермен, и Барселона. И затова от амстердамския клуб обявиха, че са готови да го продадат на някой от тях, но не и на Юве, ако не вдигне предложението си до 75 млн. евро. 

И въпреки всичко италианците продължават да шикалкавят. А намерението им е защитникът да бъде представен официално в събота, след което да замине с отбора на азиатското му турне. Но Аякс играе твърдо и категорично няма да приеме сума под тази стойност. Какво ще се случи, предстои да разберем съвсем скоро.