Хърватският нападател Марио Манджукич бе представен като футболист на катарския Ал Дуаил. Бившият атакуващ футболист на Ювентус загатна за проблем с треньора Маурицио Сари, но похвали бившия си наставник Масимилиано Алегри и съотборник си Кристиано Роналдо.

„Беше различно за мен, когато не играех, но през цялата ми кариера съм бил воин. Работя усилено, за да поддържам форма. Не обичам да говоря за миналото. Гледам напред. Написал съм всичко в социалните мрежи и не искам да се повтарям за Сари”, заяви Манджукич.

„Всеки треньор е различен. Научавах по нещо ново от всички. Щастлив съм, че работих с него”, каза хърватинът по адрес на Алегри.

„Всички го познават. Той е топ играч. Невероятен футболист. Кристиано работи много върху себе си. Много ми хареса да играя с него. Разбирахме се отлично”, добави още той.

Хърватинът обясни и защо е избрал да заиграе в Катар:

„Защо избрах да дойда тук? Имах достатъчно време да разсъждавам върху всички оферти, които получих. Дългогодишният ми професионализъм ме накара сериозно да се замисля и да търся друго място, на което да продължа кариерата си. Това беше клубът, който ме накара да разбера страстта му към футбола, след като проведох разговор с треньора и Мехди Бенатия. Той ми похвали тима. Мехди е прекрасен човек и много силен футболист. Много ми е полезно неговото присъствие в клуба”, каза Манджукич.

„Играя в Европа в продължение на много години и спечелих трофеи със страхотни отбори. Този клуб наистина ме искаше. Говорих с президента, той обича футбола и наистина подкрепя тима”, добави още той.