ФИФА оповести вота на всички участници, гласували за наградата на най-добър играч на годината на световната футболна централа, която вчера бе спечелена от аржентинеца Лионел Меси. Звездата на Барселона изпревари защитника на Ливърпул Върджил ван Дайк и нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо за престижното отличие, за което гласуват капитаните и селекционерите на националите отбори плюс определени футболни журналисти.

Роналдо е пропуснал и двамата си основни конкуренти в своята тройка, като е поставил на първо място Матайс де Лихт, а след него Френки де Йонг и Килиан Мбапе. Меси от своя страна за първи поставя Роналдо в своята тройка, но е гласувал за основния си опонент Ван Дайк. Аржентинецът е поставил Садио Мане на първа позиция, Роналдо на втора и Де Йонг на трета. Ван Дайк от своя страна е дал най-много точки на Меси, а след това е наредил двама свои съотборници в Ливърпул - Салах и Мане.

Селекционерът на българския национален отбор Красимир Балъков е подредил по следния начин своята анкетна карта: Меси, Роналдо, Салах, докато капитанът на "лъвовете" Ивелин Попов е заложил на Меси, Роналдо и Ван Дайк. /БГНЕС