Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо е причината Ювентус да пропусне големия летен футболен турнир – International Champions Cup, предава американското издание New York Times. Надпреварата набира нечувана популярност в последните години, след като дава възможност на най-добрите отбори в Европа да се впуснат в турнир един срещу друг, докато трае подготвителния им период за футболните сезони.

Организаторите на турнира обаче са преценили, да запазят Ювентус и звездата Кристиано Роналдо от турнето в Щатите, тъй като Кристиано е свързван с обвиненията за изнасилване на американката Катрин Майорга в Лас Вегас през 2009-а година. Скандалът се разрази малко след реализирането на трансфера му от Реал Мадрид в Ювентус за повече от 100 милиона евро. Майорга обвини Кристиано в изнасилване в Лас Вегас, а по-късно Кристиано е заплатил 300 хиляди евро, за да запази тя мълчанието си.

Въпреки всичко Роналдо и неговите адвокати споделиха, че това са фалшиви новини. По този начин носителят на седем поредни титли в Италия клуб на Ювентус няма да бъде част от надпреварата налято.

От Ювентус обаче, напук на информациите на авторитетното американско издание, пуснаха промо-видео в своята официална страница във Facebook, което гласи, че отборът все пак ще играе на предстоящия турнир.