Новата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо няма да присъства на тазвечершната гала, на която ще бъде излъчен кавалера на наградата „Най-добрия”, която се връчва от ФИФА. Новината е на „Скай Италия” и бързо намери потвърждение в други медии по света.

Събитието ще се състои тази вечер в лондонската зала „Ройъл Фестивал Хол” и започва в 20,30 часа българско време. Кристиано е един от тримата финалисти за ценния приз, който ще си оспорва с Мохамед Салах от Ливърпул и Лука Модрич от Реал Мадрид. Според анализаторите именно Модрич е големият фаворит, който може би ще сложи край на двуполюсната диктатура Меси-Роналдо, каквато наблюдаваме през последното десетилетие.

Хърватският футболист на „лос бланкос” вече веднъж победи Роналдо за ценен индивидуален приз, като бе обявен от УЕФА за Най-добрия играч в Шампионската лига за сезон 2017/2018. Роналдо явно бе получил предварителна информация за поражението и в последния момент отказа да уважи събитието.

Има голяма вероятност тази вечер да се случи същото. Роналдо предчувства, че ще загуби битката с доскорошния си съотборник в Реал. Големият коз на Модрич за приза пък е достигането до финала на Мондиал 2018 с Хърватия – събитие, без аналог във футболната история на родината му.

Мнозина считат, че ако португалецът отново не се появи, за пореден път ще докаже своите арогантност и липса на уважение към колегите си.

Още по темата:

Перес: Не можехме да вземем повече пари за Кристиано

Босът на Реал: CR7 искаше да си иде, взехме максимума от него

Извадиха подборка с 20 (!) спестени червени картона за Роналдо