Бившият съотборник на Кристиано Роналдо в школата на Спортинг (Лисабон) Луиш Лоуренсу разказа някои интересни моменти от общото му съжителство със звездата в юношеските им години. Лоуренсу разказва как Кристиано Роналдо много е плакал в първите месеци, когато е пристигнал от родния си остров Мадейра в академията на Лъвовете от Лисабон.

Помня как Кристиано в първите дни и седмици много плачеше, направо понякога неутешимо. Беше едва на 12 години и тъкмо беше пристигнал от Мадейра в Лисабон.

Говореше със семейството си по телефона, после отиваше в стаята си, затваряше се и почваше да плаче, разказва Лоуренсу пред вестник Тутоспорт.

"Много тежко реагираше на носталгията, беше му много трудно, много мъчно за всички от семейството му. И точно тогава започна да ходи във фитнеса, много време прекарваше в залата с уредите. Сам поиска да му направят програма, която беше съобразена с възрастта му. Понякога имаше с него индивидуален треньор, понякога той сам си ходеше.

На въпрос дали е имал и не толкова професионални навици като ядене на хамбургери или нещо не съвсем полезно, Луиш Лоуренсу казва: "Да, разбира се, че ходеше в Макдоналдс. Имаше си компания, с която ходеха да ядат бургери, но аз не бях в тяхната групичка. Но както ядеше такива храни, така и тренираше два пъти повече след това, казва още Лоуренсу. Самият Роналдо остава в Спортинг (Лисабон) од 2003-а година, когато преминава в Манчестър Юнайтед.

Въпросният футболист Луиш Лоуренсу в момента е на 36 години, минал е през всички национални отбори на Португалия до младежи, а след това играе за мъжкия тим на Ангола. От две години не е активен футболист, а има и сериозен опит на Балканите в отбори от Гърция и Румъния.