Изпълнителният директор на Аякс Амстердам Едвин ван дер Сар сравни бранителя на Ювентус Матайс де Лихт със суперзвездата на футбола – Кристиано Роналдо. Опорната точка за бившия холандски страж е неистовото желание на двамата да бъдат най-добрите в играта.

Де Лихт започна кариера в Ювентус през този сезон, след като премина от Аякс и набързо трябваше да се утвърждава в първия отбор, след като Джорджио Киелинис е контузи лошо. Въпреки това Ван дер Сар няма никакви опасения, че неговият сънародник ще се справи добре в Торино.

Едвин ван дер Сар

източник: Getty/Gulliver images

„Той непрестанно опитва да се подобрява във всеки един аспект, тъй като иска да е най-добрият. Вече съм виждал играч като него, дори съм играл с него – Кристиано Роналдо. Бяхме заедно в Манчестър Юнайтед и с очи съм виждал неговото желание да бъде най-добрият, работейки неспирно”, коментира славният вратар пред ESPN.

„Кристиано имаше същото желание като Де Лихт, а той сега е само на 19 години. Беше чудесен в Аякс – беше нашата скала и капитан. В Италия ще му се наложи да научи езика, но вече вярвам, че се е приспособил към новите си съотборници. Донякъде травмата на Киелини ще му помогне да се интегрира бързо в тима, а така ще има повече напрежение на плещите си”, акцентира още Едвин ван дер Сар.