Бившият български национал Живко Миланов съвсем скоро ще стане свободен агент. Той се очаква да разтрогне договора си с настоящия си клуб АПОЕЛ Никозия още тази седмица, като най-късно това ще се случи в понеделник. 

Причините за предстоящата раздяла с него са две. Според изданието Phile News, ръководството на кипърците иска да подмлади състава или поне да смъкне с малко средната възраст в него. Българинът е един от най-възрастните със своите 34 години и затова е първи в списъка за раздяла. 

Отделно от това, тимът от столицата на Острова на Афродита вече разполага с 22-ма чужденци в разширения състав, а бройката не трябва да надвишвава 20, което означава, че поне двама ще са в отбора и ще взимат пари, без дори да имат право да играят. 

Точно затова Миланов е на една малка крачка от разтрогването на договора си и това трябва да се случи съвсем скоро. Когато се разбере за размера на неустойката си, има голяма вероятност десният бранител да се завърне в Левски, откъдето тръгна за големия футбол.