Една от трансферните саги на лятото на практика може да се смята за приключена. Холандският национал Матайс де Лихт, за когото още от февруари се знаеше, че смята да напусне Аякс след края на сезона и преговаря за бъдещето си, вече избра следващата си дестинация. 

Това ще е Ювентус. Според италианските медии, вчера е била последната среща между двете страни, на която са обсъдени и финансовите изисквания и се е стигнало до пълно разбирателство. "Бианконерите" са предложили на 19-годишния холандец 5-годишен договор, чиято максимална стойност може да достигне 60 млн. евро. 

Твърдото възнаграждение на централния защитник за това време ще е по 8 млн. евро на сезон. То обаче ще може да стигне до 50% увеличение за всяка година във вид на бонуси, ако бъдат изпълнени определени изисквания за брой мачове, както и в зависимост от спечелените от "старата госпожа" трофеи в този период. 

Единствено за финализиранена сделката остава Юве и Аякс да си стиснат ръцете за трансферната сума. Но това едва ли би било проблем, тъй като италианците са готови да платят исканата от холандците сума от 75 млн. евро. Така че развръзката се очаква най-късно в началото на юли.